Dr. Brownstein

Aan het begin van de crisis kwam ik dokter Brownstein tegen op YouTube. Een dokter die zijn (corona)patiënten behandelde met hoge doses vitamines (A, C en D) en het mineraal jodium. Als het nodig was liet hij de patiënten aan een vernevelaar een lage concentratie waterstofperoxide met jodium inademen en/of gebruikte hij intraveneus ozon en/of vitamine C. Hij zag goede resultaten.
Op zijn YouTube-kanaal en in zijn blogs vertelde hij hoe hij te werk ging, en daarbij zei hij altijd dat hij niet beweerde een geneesmiddel te hebben voor COVID-19, maar alleen dat hij met deze middelen het lichaam ondersteunde om het virus te bestrijden en dat hij zag dat het goede resultaten gaf.
Dit protocol past hij al 20 jaar zonder problemen toe op patiënten met infectieziekten. Het mooie aan deze behandeling is; patiënten kunnen thuis zelf beginnen met de behandeling. Het begin van het protocol bestaat namelijk uit het innemen van vitamines en het mineraal jodium. Bij een deel van de mensen is dit al voldoende om beter te worden. Ook zou het vernevelen thuis gedaan kunnen worden, mits de apparatuur aanwezig is en de persoon er bekwaam genoeg voor is. 65% van de mensen in zijn studie hadden hier voldoende aan (studie volgt hieronder). Dit zal dus een hoop druk van de zorg kunnen nemen.


Patiënten ervoeren geen bijwerkingen wanneer ze waterstofperoxide en jodium gingen vernevelen. In het onderzoek staat niets over de bijwerking van de vitamines, maar in het interview wat ze hebben gedaan kwam naar voren dat patiënten bij deze behandelmethode louter milde bijwerkingen ervoeren, als ze al bijwerkingen ervoeren.
Nadat hij zijn onderzoek had afgerond en zijn studie had gepubliceerd en op zijn website had gezet, werd hij gedwongen om zijn studie van zijn website af te halen! 

Ondanks dat hij nooit beweerde een geneesmiddel te hebben werd hij half mei door de Federal Trade Commission (FTC) verboden om nog te praten over zijn behandelmethode, en werd hij gedwongen zijn blogs en YouTube-filmpjes te verwijderen.
Dat de FTC het hierbij liet is voor mij onbegrijpelijk. Dat ze niet iets zeiden in de trant van: “We hebben uw filmpjes gezien en uw blogs gelezen, en het lijkt erop dat je veel succes hebt met je behandelmethode.  We hebben contact gehad met bedrijf X en die kunnen, als u dat goed vindt, een paar mensen langs sturen om te kijken hoe u precies te werk gaat.  Vervolgens kunnen ze u helpen met het opzetten van een onderzoek naar de veiligheid en effectiviteit van uw behandelmethode. Wie weet komt er iets moois uit en kunnen we deze behandeling in de rest van de wereld ook toepassen.”

Omdat dit niet gebeurde besloot Brownstein zelf een onderzoek op te zetten.  Resultaten: Van de 107 mensen die qua symptomen positief waren bevonden voor COVID-19, hadden er 35 zich laten testen, waarvan er 25 positief waren bevonden.  Van deze 107 mensen waren er uiteindelijk drie in het ziekenhuis beland (waarvan twee voordat zij überhaupt aan zijn behandeling waren begonnen) en nul waren er overleden. Op basis van de leeftijd van zijn patiënten had hij op zijn minst twee doden verwacht onder de 25 positief geteste patiënten (volgens een model). Onder de totaal 107 patiënten had hij op basis van de gemiddelde leeftijd van deze groep op zijn minst acht ziekenhuisopnames verwacht als zijn behandeling niet zou werken (volgens een model).

Waarom lijkt één of meerdere instanties er alles aan te doen om te voorkomen dat een zeer waarschijnlijk succesvolle behandelmethode openbaar wordt?

Waarom zou dokter Browstein, eigenaar van een eigen praktijk en schrijver van meerdere boeken over gezondheid, zijn naam en andere levens op het spel zetten als hij er niet 100% zeker van is dat zijn behandeling werkt?Waarom wordt hier niet per direct vervolgonderzoek naar gedaan?

Zowel de Nederlandse als de buitenlandse mainstream media zijn hierover compleet stil.

Samenvatting:

  • Een behandeling die al 20 jaar zonder problemen en met, naar eigen zeggen, veel succes wordt toegepast op infectieziekten, die bij COVID-19 ook veilig en effectief lijkt te zijn, die een hoop druk van de zorg af zou kunnen nemen; wordt niet verder onderzocht of gebruikt.
  • Dr. Brownstein wordt het verboden om te praten over deze behandeling door het FTC, zelfs nadat hij een studie uitbracht die effectiviteit liet zien. 
  • De media zwijgt over deze behandeling.

Conclusie:

Er wordt bewust geen verder onderzoek gedaan naar het protocol van dokter Brownstein. Wat op basis van de cijfers en zijn ervaring met zijn behandeling in de praktijk, misdadig te noemen is. Het is letterlijk spelen met mensenlevens dat deze behandeling niet verder wordt onderzocht of gebruikt.

Deel